Büyük Dere'yi Çöplüğe Dönüştürmüşler

01.09.2010 22:13

 
Bahce´yi Çöplük Haline Getirmişler
.
01.09.2010

Yavaskoyu Çardakgil Mahallesi´nde Büyük Dere Olarak Bilinen Bahceyi Çöp Bahcesi Haline Getirmişler.

Çardakgil mahallesinde büyükdere olarak bilinen bahceyi, çardakgil sakinlerinden isimleri bilinmeyen kişiler fındık bahcesinin yanında bulunan dereyi çöplük haline getirmişler.Fındık toplarken deredeki çöplerin pis kokusu adeta leş kokusu gibi,dereye attıkları yetmezmiş gibi birde fındık bahcesinde bulunan ocak diplerine kadar çürük domatesleri atmışlar.Bahce´nin yanına atılan çocuk bezleri,plastik parçalar,eski soba,tabure,sandalyeler ve birçok pislik atılıyor.Bahce Sahibi Hamdi Çakmak ne yaparsa yapılsın anlamıyor insanları ricada ettiğini,küfürde ettiğini atanlara,sövdüğünü´de belirten atmasınlar diye, ama anlatamadını belirtti.
 
En sonunda böyle devam ederse çöp atılmaya mahkemeye başvuracağını belirten Hamdi Çakmak son çare´nin bunu olduğunu söyledi.Mahkemeye başvurulduğu taktirde çöp atanlara dereyi kirlettiklerinden dolayı yüksek miktarda para cezası da verilebilir.Bu terbiyesizliği yapan kişiler küfürdende almıyor,laftanda almıyor,insanlıktan da almıyor ne yapılacağınıda anlamıyorlar.
 
 
 
 Çevre Kanunuyle İlgili Maddeler Aşağıdadır.Büyük Dereyi Kirletenler Bu Kanun Taslağınca Mahkemeye Verielecektir.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Koku emisyonuna sebep olanlara verilecek cezalar:
             Yönetmelikle belirlenen sınır değerlerin üzerinde kokuya sebep olan emisyonları çevreye verenlere  2.000 Türk Lirası idarî para cezası verilir. (Madde 20/c/İkinci paragraf)
 
Umuma açık yerlerde her ne şekilde olursa olsun çevreyi kirletenlere verilen para cezası 127 tl´den 129 tl´ye çıktı Çevre Kanunu kapsamındaki idari para cezaları, 2010 yılı yeniden değerlendirme oranı uyarınca artırıldı.
Resmi Gazete´de yayımlanan "Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ"e göre, 2872 Sayılı Çevre Kanununun 20. maddesinde belirlenen kanuna aykırılık halinde uygulanacak idari para cezalarının yeni miktarları 1 Ocak 2010´dan itibaren geçerli olacak.
Buna göre, emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine uygulanan ceza 646 TL´den 660 TL´ye, yönetmeliklerle belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahiplerine bin 293 TL´den bin 321 TL´ye yükseltildi.
Hava kirliliği yönünden önemli etkileri nedeniyle kurulması ve işletilmesi yönetmelikle izne tabi tutulan tesisleri, yetkili makamlardan izin almadan kuran ve işleten veya iznin iptal edilmesine rağmen kurmaya ve işletmeye devam eden veya bu tesislerde izin almaksızın sonradan değişiklik yapan veya yetkili makamların gerekli gördükleri değişiklikleri tanınan sürede yapmayanlara verilen ceza 31 bin 62 TL´den 31 bin 745 TL´ye çıkarıldı. Bu tesislerde emisyon miktarları yönetmelikle belirlenen sınırları aşması halinde uygulanan 62 bin 125 TL olan ceza 63 bin 491 oldu.
Kurulması zorunlu atık alım, ön arıtma, arıtma veya bertaraf tesislerini kurmayanlar ile kurup da çalıştırmayanlara uygulanan para cezası 79 bin 364 TL olarak belirlendi.
Tehlikeli atıkların her ne şekilde olursa olsun ülkeye girişini sağlayanlara ayrı ayrı 2 milyon 645 bin 527 TL idari para cezası verilecek. Tehlikeli atıkları ilgili mercilere ön bildirimde bulunmadan ihraç eden veya transit geçişini yapanlara da aynı miktarda ceza uygulanacak.
Standartlara aykırı gürültü ve titreşime neden olan konutlar 517 TL yerine 528 TL, ulaşım araçları bin 552 TL yerine bin 586 TL, iş yerleri ve atölyeler 5 bin 176 TL yerine 5 bin 289 TL, fabrika, şantiye ve eğlence gürültüsü için 15 bin 531 TL yerine 15 bin 872 TL ceza ödeyecek.
Umuma açık yerlerde her ne şekilde olursa olsun çevreyi kirletenlere verilen para cezası 127 TL´den 129 TL´ye çıktı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
Haber: Sercan Çakmak
 
 

—————

Geri


Haber Hakkında Yorum Yap

Tarih: 27.12.2010

Yazan: greenpeace

Konu: çevre duyarsızlıgı

Bu bölgelerde çevre bilinci yok! çöpler gelişi güzel derelere atılıyor neyapsınlar toplayan yok. Balık avlayanlar çocuk bezine naylon poşete takılıyor.FATSA mandırada bulunan göçebe kuşların ugrak yerinin nasıl acımasızca katledildigini çöplüge dönüştürüldügünü gidip de görmek lazım BUNU BASIN VE BELEDİYE oradan geçen vatandaş görmezlikten geliyor pes dogrusu?

—————



02.06.2010 Tarihinde Yapılmıştır.Tüm Hakları Saklıdır.