Yavaskoyu´nde Fındık Ayı´nda Kısaca Yaşananlar

01.09.2010 22:24

small font medium font large font
Yavaskoyu´nde Fındık Ayı´nda Kısaca Yaşananlar
.
01.09.2010

Yavas Koyu´nde Ağostos Ayı´nda köyde yaşanan kısaca haberler.

Geçtiğimiz ay fındık ayında köyde yaşanan kısaca haberler;
 
   Ağostos ayı´nda elektrik faturasını ödemeyen köy sakinlerinin elektrikleri kesildi.Yavaskoyu muhtarı Mehmet Topcu,Yavas Koyu Muhtar Azası Ahmet Çakmak (Kürdün Emekli),Köyü´ün eski muhtarı Arslan Çakmak´ın eşi Fikriye Çakmak´ın evinin ve Eşinin çalıştırdığı kahvenin ve birçok kişinin faturalarını ödemeyenlerin elektrikleri kesildi.Bir aylık değil geçen fındıktan beri ödemeyenlerin olduğuda bildirildi.
 
 
  Ramazan ayı´nın gelmesiyle fındık toplayan köy halkımız bu senede oruçlarını maalesef tutmuyorlar,Köyün %75´nin oruçlarını tutmadığı sebeb olarak ise fındık olarak uydurdukları işte başlıca oruç tutmama sebebleri: Neymiş efendim fındık topladığımızdan dolayı susuzluğa dayanamıyoruz,neymiş açlığa dayanamıyoruz,neymiş çuval taşıdığımızdan oruç zor geliyor,neymiş neymiş neymiş sebeb çok bizi ilgilendirmez hesap bize değil Yüce Allah´a verilecek. 
Not:Hastalıkları olup oruç tutamayanlara değildir bu sözlerimiz.
 
Köyümüzde Bu Seneki Ramazan Ayının Gelmesiyle İlk Teravih Namazı Kılındı.Camii Cemaatle Doldu.Ama İlk Günkü Kadar Camii Kalabalık Olmadı.Vatandaşlarımız Ramazan Ayının Gelmesiyle,Camii de Davet Yaparak,Davet Yapanlar Ekmek,Şeker Dağıttı.
 
 
  Köyümüzün çakıroğlu mahallesi´nde 20.08.2010 tarihinde  kılınan cuma namazı´nda,Pakistan´a Cemaat´in az olmasına rağmen 370 tl´lik para yardımı toplandı.Tüm yardım edenlere Allah razı olsun.
 
 
 Aşağı Yavaş Köyü, Orta Yavaş Mahallesi´nden, Mahmut AKGÜMÜŞ 17.08.2010 Tarihinde Vefat Etmiştir.Tüm Yakınlarına Başsağlığı Diliyoruz.
 
  Bu Sene ki fındık fiyatı 3.6 tl olarak bildirildi.
 
Eyüp Fatsa Köyümüzü Ziyaret Ederek Köyümüzün Yollarını Asfaltlanacağı Sözünü Vererek Vatandaşlarımızla Uzun Sohbet Etti.
 
NOT: Köyümüzde olan kavga,aile içerisinde tartışma gibi haberler sitemizde yayınlanmayacaktır. 
 
 
Haber Sercan Çakmak

—————

Geri



02.06.2010 Tarihinde Yapılmıştır.Tüm Hakları Saklıdır.